فیبروم رحم

از جمله مشکلاتی که بانوان ممکن است در طول زندگی خود با آن روبرو شود فیبروم رحم میباشد. فیبروم رحم در واقع یک توده خوش خیم در رحم خانم ها میباشد که بزرگ شدن این توده میتواند دردهای شکمی را برای آنها به همراه داشته باشد. هنوز به طور قطعی مشخص نیست که فیبروم رحم به چه دلایلی ایجاد و گسترش می یابد اما پزشکان با بررسی ها و آزمایشات فراوانی که انجام داده اند به نتایجی دست یافته اند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.

برخی از علل ایجاد فیبروم رحم

برخی از هورمون ها مانند استروژن ها و همچنین پروژسترون ها وجود دارند که منشا آنها در تخمدان میباشد. این هورمون ها که از تخمدان ترشح میشوند بعد از هر بار عادت ماهیه خانم ها پوشش رحمی نو را بوجود می آورند که این موضوع یعنی ایجاد پوشش رحمی نو بعد از هر بار عادت ماهیانه میتواند در ایجاد فیبروم رحم موثر باشد.

سابقه خانوادگی را نباید در ابتلا به فیبروم رحم از قلم انداخت. اگر در خانواده فرد مبتلا به فیبروم رحم فرد یا افرادی وجود داشته باشند که به این بیماری مبتلا هستند این احتمال قوت خواهد گرفت که فرد به صورت ارثی به فیبروم رحم مبتلا شده است.

علائم فیبروم رحم

در عادت ماهانه خونریزی های غیر طبیعی و بیش از اندازه رخ میدهد که میتواند از علائم ابتلا به فیبروم رحم باشد. همچنین طولانی بودن خونریزی ها در عادت ماهانه نیز ممکن است بیانگر ابتلا به فیبروم رحم باشد.

هر گونه درد و یا فشار بیش از اندازه به لگن و همچنین ناحیه لگن ممکن است از نشانه های ابتلای فرد به فیبروم رحم باشد.

هر گونه خونریزی در بین دوره های قاعدگی از نشانه های فیبروم رحم هستند.

اگر شکم به طور غیر طبیعی بزرگ میشود نباید به راحتی از کنار آن بگذرید زیرا از نشانه های فیبروم رحم در زنان بزرگ شدن شکم است.

کمر درد و همچنین درد های ناحیه پا نیز ممکن است بیانگر ابتلا به فیبروم رحم باشند.

از دیگر عواملی که بیانگر ابتلا به فیبروم رحم هستند احساس درد در هنگام رابطه جنسی است.

فیبروم رحم انواع مختلفی دارد که عبارتند از فیبروم داخلی، فیبروم ساب سروز، فیبروم رحم ساقه دار و فیبروم رحم ساب موکوزالکه در ادامه به صورت مختصر در رابطه با هر یک از این فیبروم ها توضیحاتی را ارائه خواهیم نمود.

یکی از انواع فیبروم رحم که قادر به رشد و بزرگ شدن است فیبروم داخلی میباشد. این نوع فیبروم از شایع ترین نوع فیبروم میباشد که در دیواره ماهیچه های رحم ایجاد میشود.

از انواع فیبروم رحم که بر خلاف فیبروم داخلی در بیرون از رحم رشد میکند فیبروم ساب سروز میباشد. فیبروم رحم ساب سروز با رشد کردن در قسمت بیرونی رحم باعث میشود تا یک قسمت از رحم بزرگتر به نظر برسد.

فیبروم ساقه دار که یکی از انواع فیبروم رحم است زمانی ایجاد میشود که فیبروم ساب سروز قاعده ای باریک و همچنین دراز پیدا کند. در صورتی که قاعده دراز پیدا کند به فیبروم ساقه دار تبدیل خواهد شد.

یکی دیگر از انواع فیبروم رحم که در سطح میانی ماهیچه رحم رشد کرده و بزرگ میشود فیبروم ساب موکوزال است. این نوع فیبروم رحم به ندرت بوجود می آید اما اگر ایجاد شوند با عادت ماهیانه و همچنین درد همراه خواهند بود.

روش های درمانی فیبروم رحم

چندین روش درمانی برای فیبروم رحم وجود دارد که این روش ها به طور کلی عبارتند از روش های داروئی، جراحی و همچنین روش های کم تهاجمی جراحی. هر یک از این روش ها نسبت به تشخیص پزشک برای بیمار تجویز میشوند که نوع فیبروم میتواند در تجویز هر یک از روش های درمانی موثر باشد. برای تشخیص و درمان فیبروم رحم میتوانید به مطب دکتر قناعتی یکی از پزشکان متخصص در این زمینه مراجعه نموده و مراحل درمانی خود را زیر نظر وی آغاز کنید.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :